Heidi jurkjes en accessoires om jouw Oktoberfest compleet te maken!

Of je het Tiroler kleding of een Tiroler pakje noemt, de traditionele Oktoberfest kleding voor vrouwen is een Tiroler jurk. Tiroler jurkjes zijn er in verschillende kwaliteit. Je hebt de echte Dirndls die in Duitsland veel worden gedragen. Maar je hebt ook de namaak jurkjes die wij voor het gemak Heidi jurkjes noemen.

Lees meer

16 artikelen  Wat is een Heidi jurkje?

Een Heidi jurkje is een simpele versie van de traditionele kleding. Het ziet er erg leuk uit en heeft een betaalbare prijs. Een Heidi jurkje is toch meestal een iets sexyer jurkje. De Heidi jurkjes worden ook veelal in Nederland gedragen. In Duitsland kijkt men nog weleens op als er een Nederlander voorbij loopt in een kort sexy jurkje. Want in Duitsland worden over het algemeen Dirndls gedragen. De Dirndl is meestal een wat langere jurk met een minder sexy uitstraling. Dus wanneer u in Nederland naar een Oktoberfest gaat is een Heidi jurk perfect, en voert zelf de boven toon op het feest. Maar wanneer u naar het echt Oktoberfest in Duitsland gaat, is het toch het overwegen waard om voor een iets minder sexy look te gaan en een mooie Dirndl uit te kiezen.

Heidi jurk goedkoop, met goede kwaliteit

Onze goedkope Oktoberfest jurkjes hebben een verrassend scherpe prijs. Zeg maar gerust een spotprijs. We hebben er genoeg om uit te kiezen. Om ze te testen hebben we zelf een mini Oktoberfest gehouden om de jurken te testen. We zijn zelf verbaast over de kwaliteit! Elke Heidi jurk is niet alleen goedkoop, ze gaan ook langer mee dan de Oktoberfest avonden, mits u zich een beetje gedraagt natuurlijk. ;) .

Heidi jurk accessoires

Om je Heidi kostuum echt af te maken, hebben we leuke Oktoberfest accessoires . Zo hebben we Tiroler onderrokken en sexy kousen. Heb je kort haar, maar wil je toch Heidi vlechtjes? Loop dan rond met een blonde pruik en je past bij elk Oktoberfest er tussen. De Tiroler kousen hebben we in verschillende kleuren. Dus voor ieder jurkje hebben we een bijpassend paar sokken.

Dirndl jurkjes

Wil je een echte traditionele Dirndl jurk kopen? Bekijk ons uitgebreide assortiment. De Dirndl jurk is een wat langere jurk van goede kwaliteit.Ook een kenmerk van de echte Dirndl is dat er vaak een los schort bij zit met een lang touw eraan. Met het touw word aangegeven of de vrouwen single, bezet, weduwe of zelfs nog maagd zijn. Het is maar net waar de knoop vast gemaakt wordt. Maakt de dame in kwestie de knoop aan de rechterkant vast, dan betekent dat dat ze bezet is. Knoopt ze haar schort achter vast, dan is ze weduwe. Wordt de knoop aan de voorkant vast gemaakt dan is ze nog maagd. En natuurlijk niet te vergeten, de laatste. Wanneer de knoop aan de linkerkant vast zit is ze nog vrijgezel. Let dus goed op hoe uw knoop vastmaakt wanneer u naar het echte Oktoberfest gaat.

Herkomst naam Dirndl jurk

Oostenrijkse vrouwen werden vroeger vaak Dirndl genoemd. Dit woord is verwant met het Nederlandse deerne. In Beieren is de naam van het meisje verplaats naar het Tiroler jurkje. Tegenwoordig is een Dirndl dus een traditionele jurk zoals ze bij volksfeesten gedragen worden, zoals Oktoberfest.

Tiroler jurkjes

Of je het Tiroler kleding of een Tiroler pakje noemt, de traditionele Oktoberfest kleding voor vrouwen is een Tiroler jurk.

Herkomst Oktoberfest kleding dames.

De traditionele Tiroler dames klederdracht en Tiroler meisjes kleding is een jurkje, gebaseerd op dienstbode kleding. De Tiroler jurkjes worden voornamelijk gedragen bij volksfeesten, zoals Oktoberfest. Een Tiroler jurkje heeft opvallende kleuren.

Als een Tiroler jurk goed gedragen wordt, springen de vrouwelijke vormen er uit. Aan de voorkant zitten veters, waarmee de taille strak ingesnoerd kan worden. Daarnaast is de decolleté erg laag zodat de boezem er uit springt. Onder het jurkje horen kousen.

Wat is het Oktoberfest precies?

Het Oktoberfest is bij uitstek hét meest gezellige en leukste feest van het jaar. Het is het grootste bier- en volksfestival ter wereld en vindt plaats tussen de eerste zaterdag na 15 september en 3 oktober in München. Tijdens dit feest wordt er gedanst, gezongen en bovendien veel bier gedronken. Feestgangers dragen normaliter Oktoberfest kleding. Hierbij dragen de mannen een traditionele Oktoberfest outfit, beter bekend als 'lederhosen' en de vrouwen 'Dirndl jurkjes', ook wel bekend als 'Tiroler jurkjes' of 'Heidi jurkjes'. Deze klederdracht, "Bayerische Trachten", wordt al sinds het eerste Oktoberfest van 1810 gedragen. Het feest wordt altijd gehouden op Theresienwiese ("Theresiaweide"). Dit is een grote weide vlakbij het centrum van München. Er worden grote tenten opgezet waarin alle feestgangers aan lange tafels zitten en zingen en dansen. De grootste tent biedt plaats aan 10.000 mensen. Daarnaast is het wettelijk vastgelegd dat enkel een paar in München gebrouwen biertjes geschonken mogen worden. Deze worden steevast gedronken uit een zogenaamde Maß, een bierpul met de inhoud van een liter.

Waar kan ik Oktoberfest kleding kopen?

Bij ons op de site! We hebben Lederhosen voor mannen en Tiroler jurkjes voor de dames. Daarnaast kan je vele Oktoberfest accessoires vinden.

U kunt ook langs gaan bij de Confetti in Groningen

Het Oktoberfest in Nederland

Het Oktoberfest is in Nederland een steeds populairder feest geworden. In bijna ieder dorp is wel een Oktoberfest. Er zijn zelfs steden die proberen het echte Oktoberfest gevoel naar nederland te halen. En zeg nou zelf, wie is er niet in voor een feestje waar het geoorloofd is om zoveel te drinken als je wilt! Dus wil jij altijd al een keer naar het officiele Oktoberfest, maar vond je het net iets te ver, vanaf nu kan het ook in eigen land.