Lederhosen van echt leder vanaf € 53,- Lederhosen.nl

Lederhosen van echt leer zijn van oorsprong de echte traditionele lederhosen. Vroeger werden de lederhosen vaak gedragen tijdens het werk, jagen of wandelen. Tegenwoordig natuurlijk veel tijdens het Oktoberfest. De lange lederhosen werden vroeger ook al veel gedragen tijdens…

Lees meer

8 artikelen  feestelijke gelegenheden. En beginnen nu ook hun opmars weer te maken. De echte lederen lederhosen worden gemaakt van koeienleer. Maar dit jaar zijn er ook nieuwe lederhosen die gemaakt zijn van geitenleer. Ook hippere modellen zoals onze oijf groene lederhosen zonder bretels worden steeds polulairder. Zo komt er op het gebied van echte lederhosen ook in Nederland een steeds ruimer aanbod. Het lederhosen aanbod groeit gestaag mee met het alsmaar groter wordende enthousiasme voor het Oktoberfest.

Het Oktoberfest in Nederland

Sinds een aantal jaren is de populariteit van het Oktoberfest terrein aan het winnen over de hele wereld. Zo ook in Nederland. De laatste jaren zie je dat er steeds meer dorpen en verenigingen zich storten op het organiseren van Oktoberfesten. En ook de animo onder de feestgangers neemt ieder jaar toe. Want net als de Duitsers zijn Nederlanders ook verzot op een biertje.

Tiroler jurkjes

Of je het Tiroler kleding of een Tiroler pakje noemt, de traditionele Oktoberfest kleding voor vrouwen is een Tiroler jurk. De tiroler jurk kun je onder verdelen in twee categorieen. Je hebt de echte dindls en zoals wij ze voor het gemak hebben genoemd de Heidi jurkjes. De Heidi jurkjes zijn meestal een wat korter sexy model. De traditionele Dindls zijn vaak wat oubolliger en wat netter, en wordt gedragen tot bijna op de enkel. De Dirndl is op de Oktoberfesten in Duitsland het populairst. Waar in Nederland juist de Heidi jurk de boventoon voert.

Herkomst Oktoberfest kleding dames.

De traditionele Tiroler dames klederdracht en Tiroler meisjes kleding is een jurkje, gebaseerd op dienstbode kleding. De Tiroler jurkjes worden voornamelijk gedragen bij volksfeesten, zoals Oktoberfest. Een Tiroler jurkje heeft opvallende kleuren.

Als een Tiroler jurk goed gedragen wordt, springen de vrouwelijke vormen er uit. Aan de voorkant zitten veters, waarmee de taille strak ingesnoerd kan worden. Daarnaast is de decolleté erg laag zodat de boezem er uit springt. Onder het jurkje horen kousen.

Tiroler jurkje nodig?

Ga jij binnenkort Oktoberfest vieren? Wij hebben veel verschillende soorten en maten. Van leuke Heidi jurkjes tot originele Dirndl jurkjes. Wil je een Tiroler jurk goedkoop aanschaffen, kijk dan onder de Heidi jurkjes.