Tiroler blouses en geblokte overhemden voor Oktoberfest!

Wat zijn de Lederhosen toch zonder Tiroler overhemd… Een half naakte man! Erg fijn in de ochtenden, maar tijdens Oktoberfest is een shirt toch echt een must! De Tiroler overhemden worden vaak gedragen in het blauw wit of rood wit geblokt. In de buurt van Beieren wordt vaak de blauw witte versie gedragen. De keuze voor blauw wit ligt met in name in het feit dat de vlag van Beieren blauw wit geblokt is. Buiten Beieren, en dus ook in Nederland is rood wit geblokte overhemd iets populairder.

Lees meer

7 artikelen  Oktoberfest accessoires

Hoe maak je een Oktoberfest outfit compleet? Met een oog voor detail! Daarom hebben we een selectie van alle beschikbare Oktoberfest artikelen gemaakt. Er wordt wel een gezegd: ´ Kleding maakt de man´. Wij vinden dat de details, in dit geval de accessoires, het feest maken! Je kan het zo gek niet bedenken of je vindt het op Lederhosen.nl

Oktoberfest

Wat is het Oktoberfest precies?

Het Oktoberfest is bij uitstek hét meest gezellige en leukste feest van het jaar. Het is het grootste bier- en volksfestival ter wereld en vindt plaats tussen de eerste zaterdag na 15 september en 3 oktober in München. Tijdens dit feest wordt er gedanst, gezongen en bovendien veel bier gedronken. Feestgangers dragen normaliter Oktoberfest kleding. Hierbij dragen de mannen een traditionele Oktoberfest outfit, beter bekend als 'lederhosen' en de vrouwen 'Dirndl jurkjes', ook wel bekend als 'Tiroler jurkjes' of 'Heidi jurkjes'. Deze klederdracht, "Bayerische Trachten", wordt al sinds het eerste Oktoberfest van 1810 gedragen. Het feest wordt altijd gehouden op Theresienwiese ("Theresiaweide"). Dit is een grote weide vlakbij het centrum van München. Er worden grote tenten opgezet waarin alle feestgangers aan lange tafels zitten en zingen en dansen. De grootste tent biedt plaats aan 10.000 mensen. Daarnaast is het wettelijk vastgelegd dat enkel een paar in München gebrouwen biertjes geschonken mogen worden. Deze worden steevast gedronken uit een zogenaamde Maß, een bierpul met de inhoud van een liter.


Waar kan ik Oktoberfest kleding kopen?

Bij ons op de site! We hebben Lederhosen voor mannen en Tiroler jurkjes voor de dames. Daarnaast kan je vele Oktoberfest accessoires vinden.


Het officiele Oktoberfest in Nederland

Sinds een aantal jaren is het Oktoberfest in Nederland in populariteit gestegen. Zo worden er in veel dorpen en steden tegenwoordig Oktoberfesten gevierd.

Ook veel verenigingen spelen er op in, en organiseren hun eigen Oktoberfest. Dus waar wacht je nog op? Kies een leuk feest uit, en ga los!!