Tiroler pruiken | Speciaal met Heidi vlechten

Een echte Ludwig valt op blonde deernes. Maar geen zin om je haar te verven? Geen nood, er bestaat een oplossing! De blonde Tiroler pruik met blauwe strikjes. Tiroler pruiken zijn een echte musthave wanneer u uw outfit helemaal compleet wilt maken. Tiroler pruiken zijn zowel leuk voor mannen, als voor vrouwen. Neem nou de /%productnaam%/ . Met deze tiroler pruik wind je op het oktoberfest iedere vrouw om je vingers. Of wanneer je op mannen valt, kun je misschien nog wel een dronken man mee naar huis krijgen die het verschil niet meer ziet. Als vouw is het natuurlijk gewoon de makkelijktste oplossing om er zo snel mogelijk als een tiroler dame uit te zien. Kortom, met de /%productnaam%/ zit je altijd goed!

Lees meer

3 artikelen  Oktoberfest accessoires

Hoe maak je een Oktoberfest outfit compleet? Met een oog voor detail! Daarom hebben we een selectie van alle beschikbare Oktoberfest artikelen gemaakt. Er wordt wel een gezegd: ´ Kleding maakt de man´. Wij vinden dat de details, in dit geval de accessoires, het feest maken! Je kan het zo gek niet bedenken of je vindt het op Lederhosen.nl

Oktoberfest

Wat is het Oktoberfest precies?

Het Oktoberfest is bij uitstek hét meest gezellige en leukste feest van het jaar. Het is het grootste bier- en volksfestival ter wereld en vindt plaats tussen de eerste zaterdag na 15 september en 3 oktober in München. Tijdens dit feest wordt er gedanst, gezongen en bovendien veel bier gedronken. Feestgangers dragen normaliter Oktoberfest kleding. Hierbij dragen de mannen een traditionele Oktoberfest outfit, beter bekend als 'lederhosen' en de vrouwen 'Dirndl jurkjes', ook wel bekend als 'Tiroler jurkjes' of 'Heidi jurkjes'. Deze klederdracht, "Bayerische Trachten", wordt al sinds het eerste Oktoberfest van 1810 gedragen. Het feest wordt altijd gehouden op Theresienwiese ("Theresiaweide"). Dit is een grote weide vlakbij het centrum van München. Er worden grote tenten opgezet waarin alle feestgangers aan lange tafels zitten en zingen en dansen. De grootste tent biedt plaats aan 10.000 mensen. Daarnaast is het wettelijk vastgelegd dat enkel een paar in München gebrouwen biertjes geschonken mogen worden. Deze worden steevast gedronken uit een zogenaamde Maß, een bierpul met de inhoud van een liter.

Waar kan ik Oktoberfest kleding kopen?

Bij ons op de site! We hebben Lederhosen voor mannen en Tiroler jurkjes voor de dames. Daarnaast kan je vele Oktoberfest accessoires vinden.

Het Oktoberfest in Nederland

Sinds een aantal jaren is de populariteit van het Oktoberfest flink gestegen in Nederland. De oorzaak hiervan kunnen wij niet helemaal de vinger op leggen. Maar het mag duidelijk wezen dat ook Nederlanders een reden zoeken om een biertje te drinken. Dus worden er in Nederland in steeds meer dorpen en steden een Oktoberfest georganiseerd. Dus waar wacht je nog op? Kies het juiste Oktoberfest voor jou uit!