Dirndl jurk grote maten kopen? Lederhosen.nl

Dirndl jurk grote maten, want ja, wel heel leuk allemaal die Tiroler jurkjes, maar hoe kom je ooit met je boezem in die jurkjes? Proppen, duwen, trekken, zelfs rollen over de grond, HELL! Dat wil je niet want zo kom je helemaal bezweet aan op het O…

Lees meer

6 artikelen  

Verwijder alle
filters


ktoberfest en is je hoofd zo rood als een aardbei. Maar maak je geen zorgen! Daarvoor verkopen wij ook Dirndl jurken in grote maten. Oktoberfest is tegenwoordig steeds populairder geworden en wordt nu niet meer alleen groots gevierd in Munchen maar ook in dorpen en steden in Nederland. Er worden grote Oktoberfest tenten opgezet, er wordt slager muziek gespeeld, wursten geserveerd en natuurlijk, mega veel bier gedronken. En wist je dat Oktoberfest eigenlijk helemaal geen bier feest is? Huh wat?! Ja veel mensen weten dat niet van Oktoberfest, ik wist dit trouwens ook niet van Oktoberfest.

Romantische paardenrace uitgegroeid tot wild Oktoberfest

Oktoberfest heeft een hele rijke geschiedenis! Het Oktoberfest is ter ere van de koninklijke jonggehuwden die trouwden op 12 Oktober 1810. Om het huwelijk te vieren werd er een paardenrace gehouden en de paardenrace is uitgegroeid tot een gigantisch volksfeest. Iedereen was het er namelijk over eens dat het Oktoberfest moest blijven. Er kwamen jaar na jaar steeds meer kraampjes en attracties op het terrein te staan, waardoor het feest een heel eigen volksfeest karakter kreeg. Het Oktoberfest begint op de eerste zaterdag na 15 september en eindigt op de eerste zondag van oktober.
Oktoberfest kan verlengd worden tot 18 dagen maar van oorsprong duurt het 16 dagen, dus genoeg dagen om feest te vieren!

Geen blote billen in een Dirndl jurk


Een dirndl jurk grote maat is HE-LE-MAAL fantastisch als jij naar bijvoorbeeld het Oktoberfest in München gaat! Het publiek waardeert het daar namelijk enorm als je de klederdracht serieus neemt, ze kijken er namelijk nog wel eens raar van op als je daar in een heel kort Tiroler jurkje aan komt zetten. Dus met een Dirndl jurk grote maten zit je altijd goed! Plus, wat ook heel prettig is, is dat je je niet de hele tijd hoeft te focussen op de gedachte of je in je blote billen staat tijdens Oktoberfest.

In het reuzenrad met je pot bier

Het Oktoberfest in München is ook gegroeid met attracties, ze wilden het Oktoberfest meer gezinsvriendelijk maken. Het terrein van het Oktoberfest in München bestaat nu niet meer alleen uit biertenten maar ook uit een reuzenrad, achtbaan, allerlei spellen en de traditionele Beierse parades zijn nu toegankelijk voor mensen van alle soorten, maten, leeftijden en wisselende niveau's van beschonkenheid.
Ben jij van plan naar het Oktoberfest in München te gaan? Bereid je dan alvast wat voor want het bier dat daar wordt geschonken is niet zomaar normaal bier. In München wordt bier geserveerd wat speciaal gebrouwen is voor Oktoberfest. Er zijn in München dertien gigantische dranktenten en het bier daar is gebrouwen door slechts zes in Bayrische-München gevestigde brouwerijen. Dit speciale Oktoberfest bier heeft gemiddeld een alcohol percentage van maar liefst 6%!

Dus ben jij van plan in een reuzenrad te gaan of een achtbaan? Dan raadt ik aan thuis alvast even te oefenen ;)

Dirndl jurk grote maten gecombineerd met het schort

Oostenrijkse vrouwen werden vroeger Dirndl genoemd, dit was een ander woord voor jonge vrouwe. In het Nederlands ook wel bekend als deerne. Tegenwoordig staan Dirndl jurkjes bekend als een traditionele jurk zoals ze bij volksfeesten gedragen worden, zoals het Oktoberfest. Dirndl jurkjes zijn van oorsprong wat langere jurken van een hoogwaardige kwaliteit. Dirndl jurkjes horen zo gedragen te worden dat de vrouwelijke vormen extra worden benadrukt. Aan de voorzijde van het jurkje bevinden zich veters waarmee de taille extra strak wordt ingesnoerd, door het lage decolleté en een strakke taille wordt de aandacht volledig op de boezem gericht.

Je moet er dan ook niet raar van opkijken wanneer de mannen hun ogen niet van jou af kunnen houden. Denk je van laat die mannen maar komen! Of houd je ze liever op afstand? Dan hebben wij nog wat handige tips voor je, want achter het vastmaken van jouw dirndl schort zit een heel verhaal!

Het is namelijk zo dat de manier hoe een knoop is gelegd in het Dirndl schort, de relatiestatus van de vrouw wordt aangegeven:

  1. Wanneer de knoop zich aan de linkerkant van de dirndl jurk bevindt, wil dit zeggen dat de vrouw vrijgezel is.
  2. Wanneer de knoop zich aan de rechterkant van de dirndl jurk bevindt, wil dit zeggen dat de vrouw bezet, verloofd of zelfs getrouwd is. (Maar ja, ook ideaal voor de vrijgezelle dames die de mannen liever even op afstand houdt).
  3. Wanneer de knoop zich aan de voorkant in het midden bevindt, wil dit zeggen dat de vrouw nog maagd is.
  4. Wanneer de knoop zich aan de achterzijde van het schort bevindt, wil dit zeggen dat de vrouw een serveerster of weduwe is.

Wil je nou weten hoe dit precies in zijn werk gaat? Lees dan even ons blog daar worden de knopen ook afgebeeld!

Dirndl jurk grote maten kopen

Ben je van plan om een Dirndl jurk grote maten te kopen? Dat doe je natuurlijk bij Lederhosen.nl! Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan je graag te woord! Wij wensen je in ieder geval heel veel plezier bij het Oktoberfest en hopen dat jij kiest voor een van onze mooie dirndl jurk grote maten!