Foam pakken kopen? Lederhosen.nl!

Vriend en vijand dorstig maken? Dat kan met onze foam pakken! Met één van onze foam pakken bouw jij pas echt een feestje. Want één ding is zeker; het is pas echt feest wanneer jij in één van onze foam pakken langs bent geweest. Foam pakken zijn helemaal fantastisch voor een onvergetelijk Oktoberfest of Apres ski feest, dit omdat het ten eerste ontzettend origineel is, een heel grappig gezicht is, je lekker warm kan houden en iedereen dus echt geheid lekker in de deuk ligt!

Lees meer

56 artikelen  

Verwijder alle
filters

24,95

Oktoberfest

Oktoberfest is inmiddels ontzettend populair geworden en van over de hele wereld komen er mensen naar plekken toe om 16 dagen bier te drinken, wurst te eten en te dansen op schlager muziek. Oktoberfest stamt af van een feest dat werd gevierd ter ere van de koninklijke jonggehuwden die trouwden op 12 oktober 1810. Om het huwelijk te vieren werd er een paardenrace gehouden en de paardenrace is uitgegroeid tot een gigantisch volksfeest. Iedereen vond dit feest namelijk zo fantastisch dat het Oktoberfest een terugkerend feest moest worden. Er kwamen ieder jaar steeds meer kraampjes en attracties bij op het terrein van Oktoberfest waardoor het feest een heel eigen volksfeest karakter kreeg. Het Oktoberfest begint op de eerste zaterdag na 15 september en eindigt op de eerste zondag van oktober.

Paarden in plaats van bier

Wat?! Ja, het Oktoberfest is van origine helemaal geen bierfeest. Het feest dat werd gehouden ter ere van de jonggehuwden bestond uit een paardenrace! Later is het uitgegroeid tot een groot bierfeest en niet alleen in München is het Oktoberfest nu een groot succes, nee, ook in Rotterdam, Den haag, Heerlen, Tilburg, Geerdijk, Zwolle, Roosendaal, Sittard en nog vele andere plekken wordt het groots aangepakt met zelfs meerdere biertenten.
Er wordt zelfs speciaal bier gebrouwen voor het Oktoberfest! Dus ben jij een echte bierliefhebber? en houdt je ook wel van wat sterker bier? Dan ben je bij het Oktoberfest helemaal op het juiste adres! Ieder jaar bezoeken zo'n 6 miljoen mensen het grootste internationale volksfeest ter wereld om de onovertreffelijke sfeer in de Festzelte te beleven en te genieten van het speciaal gebrouwen bier. In de biertenten in München worden zes verschillende bieren geschonken: Paulaner, Hofbrau, Augustiner, Lowenbrau, Hacker Pschorr en Spaten-Franziskanterbrau.

Bier gevaar

Het eerste bier dat werd geschonken tijdens Oktoberfest was in 1810. De brouwwet van Beieren stond alleen toe bier te brouwen tussen 29 september en 23 april. Vanwege het sudderen van het bier bestond er namelijk een vuurgevaar tijdens de zomer. Naast ondergisting heeft het bier een temperatuur van 4-6 graden Celsius nodig voor gisting. Iedereen wilde natuurlijk bier in de zomertijd en daarom werd er vooruit gebrouwen. Dit is dan ook hoe Märzen ontstond! Het Märzen bier werd zelfs bewust sterker gebrouwen om duurzaamheid te vergroten.
Toen had je de fantastische Carl Linde die de koeling uitvond in 1876, nou, dat was natuurlijk helemaal fantastisch want daardoor kon het bier ook tijdens de zomermaanden gebrouwen worden.

Het Oktoberfest bier is kruidig, licht en bitter. Dit soort bier is voor iedereen heel goed drinkbaar! Maar pas wel op want het Oktoberfest bier is allemaal een stuk sterker! Het bier met het minste alcohol percentage is Hacker Pschorr van maar liefst 6,3 % maar alsnog bevat het meer alcohol dan gewoon bier. Dus pas maar op mensen, 16 dagen lang kan best pittig zijn!

Mogelijkheid tot kotsen over schoenen, lekker!

Ja... De titel zegt het al, zoals ik je boven vertelde kan het 16 dagen lang Oktoberfest bier zuipen best pittig zijn en ja, dan heb je weleens dat je het gewoon even niet meer trekt op het Oktoberfest waardoor je alles er even uitgooit. Dan is het natuurlijk ontzettend vervelend als je moet overgeven over je fancy schoenen terwijl je nog maar op je 2e dag zit van het Oktoberfest. Dat betekend dan dus, 14 dagen rondlopen met zuur ruikende schoenen. Hmmm.... Dat wil je natuurlijk niet, ook al heb je nog zo'n fancy Foam pak aan het haalt het zure niet weg.
Voor dit probleem heeft het merk Adidas een oplossing bedacht!
Adidas heeft sneakers gemaakt, speciaal voor Oktoberfest. Deze sneakers zijn voorzien van een coating die beschermt zijn tegen bijtende stoffen, zoals alcohol en kots. Het innovatieve laagje heet DPBR Durrable puke and beer repellent (blijvende bier en braaksel afstoter).
De speciale partyschoenen zijn blauw met bruine accenten en voorzien van traditionele borduursels. De binnenzijde van rood-witte blokjesstof verwijst naar de kleden die tijdens de bierfeesten meestal op de lange tafels liggen. Ook staat er op de schoen in het klein prost. Wat natuurlijk verwijst naar het proosten met je biertje op het Oktoberfest. Het uiterlijk van de sneakers past prima bij de traditionele Oktoberfest kleding: Lederhosen voor mannen en sexy Dirndl jurkjes voor de dames.
Denk je nou van, OH YES! Dit is toch helemaal te gek en super handig?! Dan moet je wel diep in de buidel tasten. De schoenen worden namelijk voor maar liefst € 200 per paar verkocht. Bij de schoenen krijgt u echter wel een flinke bierpul cadeau!

Foam pakken

Onze foam pakken die gerelateerd zijn aan het Oktoberfest bestaan uit onze bier kostuums. Hierbij heb je de keuze uit een fles kostuum of een bierpul. En wat is er nou kenmerkender dan een heuse bierpul tijdens Oktoberfest? Eén pul om je lichaam en twee pullen in je handen. Kan je avond beter? Daarnaast hebben wij ook nog de keuze uit een vodka en tequila foam pak. Deze zijn extra leuk tijdens de après-ski!

Foam pakken kopen

Onze foam pakken zijn bijna geschikt voor iedere feestganger en zijn dan ook niet voor niets een one size fits most outfit. De foam pakken zijn geschikt voor de maten S t/m XL en zijn gemaakt van 100% polyester. Foam pakken kopen doe je natuurlijk bij Lederhosen.nl! Want met onze foam pakken kom jij de avond wel door, jij hebt nu namelijk altijd je eigen fles bij je! Niet alleen leuk voor Oktoberfest maar ook zeker geslaagd voor vrijgezellenfeesten.