Lederhosen kopen? 100% leder vanaf €53, namaak vanaf € 15

Lederhosen kopen doe je meestal ruim voordat je naar het Oktoberfest toe gaat. Maar wat zijn Lederhosen eigenlijk?'Lederhose' of 'Lederhosen' zijn korte broeken, die niet lager dan de knie komen, gemaakt van koeienleder. Op de broek zijn normaliter afbeeldingen en/of figuren geborduurd. Bij de Lederhosen worden ook Tiroler bretels gedragen. Deze bretels horen ook van echt leder te zijn. Het volledige Oktoberfest kostuum bestaat uit Lederhosen met bretels, een geblokt overhemd, sokken die tot de knieën komen en een hoedje. In sommige gebieden zit er nog een stuk stof rondom het onderbeen op de kousen, deze worden loferl genoemd.

Lees meer

21 artikelen  Lederhosen kopen

Wij hebben lederhosen in alle maten en prijzen. Lederhosen goedkoop kopen kan bij ons en het mooie is, dat ze van goede kwaliteit zijn. Zowel een klassiek Oktoberfest kostuum voor mannen als een Lederhosen voor dames. De echte lederhosen worden gemaakt van echt leder. We hebben ze van koeienleder en geitenleder. Onze namaak lederhosen zijn meestal gemaakt van polyester. Maar zijn ook van goede kwaliteit en vaak afgewerkt met een mooie borduursel.

Oktoberfest

Wat is het Oktoberfest precies?

Het Oktoberfest is bij uitstek hét meest gezellige en leukste feest van het jaar. Het is het grootste bier- en volksfestival ter wereld en vindt plaats tussen de eerste zaterdag na 15 september en 3 oktober in München. Tijdens dit feest wordt er gedanst, gezongen en bovendien veel bier gedronken. Feestgangers dragen normaliter Oktoberfest kleding. Hierbij dragen de mannen een traditionele Oktoberfest outfit, beter bekend als 'lederhosen' en de vrouwen 'Dirndl jurkjes', ook wel bekend als 'Tiroler jurkjes' of 'Heidi jurkjes'. Deze klederdracht, "Bayerische Trachten", wordt al sinds het eerste Oktoberfest van 1810 gedragen. Het feest wordt altijd gehouden op Theresienwiese ("Theresiaweide"). Dit is een grote weide vlakbij het centrum van München. Er worden grote tenten opgezet waarin alle feestgangers aan lange tafels zitten en zingen en dansen. De grootste tent biedt plaats aan 10.000 mensen. Daarnaast is het wettelijk vastgelegd dat enkel een paar in, München gebrouwen, biertjes geschonken mogen worden. Deze worden steevast gedronken uit een zogenaamde Maß, een bierpul met de inhoud van een liter.

Waar kan ik Oktoberfest kleding kopen?

Bij ons op de site! We hebben Lederhosen voor mannen en Tiroler jurkjes voor de dames. Daarnaast kan je vele Oktoberfest accessoires vinden.

Wilt u liever fysiek shoppen?, dan kunt ook bij ons in de winkel langskomen. Lederhosen.nl is een onderdeel van de Confetti in Groningen (Folkingestraat 28 - 32).

Het Oktoberfest in Nederland

Sinds een aantal jaren is de populariteit van het Oktoberfest terrein aan het winnen over de hele wereld. Zo ook in Nederland. De laatste jaren zie je dat er steeds meer dorpen en verenigingen zich storten op het organiseren van Oktoberfesten. En ook de animo onder de feestgangers neemt ieder jaar toe. Want net als de Duitsers zijn Nederlanders ook verzot op een biertje.

Tiroler jurkjes

Of je het Tiroler kleding of een Tiroler pakje noemt, de traditionele Oktoberfest kleding voor vrouwen is een Tiroler jurk. De tiroler jurk kun je onder verdelen in twee categorieen. Je hebt de echte dindls en zoals wij ze voor het gemak hebben genoemd de Heidi jurkjes. De Heidi jurkjes zijn meestal een wat korter sexy model. De traditionele Dindls zijn vaak wat oubolliger en wat netter, en wordt gedragen tot bijna op de enkel. De Dirndl is op de Oktoberfesten in Duitsland het populairst. Waar in Nederland juist de Heidi jurk de boventoon voert.

Herkomst Oktoberfest kleding dames.

De traditionele Tiroler dames klederdracht en Tiroler meisjes kleding is een jurkje, gebaseerd op dienstbode kleding. De Tiroler jurkjes worden voornamelijk gedragen bij volksfeesten, zoals Oktoberfest. Een Tiroler jurkje heeft opvallende kleuren.

Als een Tiroler jurk goed gedragen wordt, springen de vrouwelijke vormen er uit. Aan de voorkant zitten veters, waarmee de taille strak ingesnoerd kan worden. Daarnaast is de decolleté erg laag zodat de boezem er uit springt. Onder het jurkje horen kousen.

Tiroler jurkje nodig?

Ga jij binnenkort Oktoberfest vieren? Wij hebben veel verschillende soorten en maten. Van leuke Heidi jurkjes tot originele Dirndl jurkjes. Wil je een Tiroler jurk goedkoop aanschaffen, kijk dan onder de Heidi jurkjes.