Tiroler jurkje kopen? Van leuk en speels tot originele klederdracht vindt u bij ons!

De traditionele Tiroler dames klederdracht en Tiroler meisjes kleding is een jurkje, gebaseerd op dienstbode kleding. De Tiroler jurkjes worden voornamelijk gedragen bij volksfeesten, zoals Oktoberfest. Een Tiroler jurkje heeft opvallende kleuren.

Lees meer

37 artikelen  Als een Tiroler jurk goed gedragen wordt, springen de vrouwelijke vormen er uit. Aan de voorkant zitten veters, waarmee de taille strak ingesnoerd kan worden. Daarnaast is de decolleté erg laag zodat de boezem er uit springt. Onder het jurkje horen kousen.

Tiroler jurkje nodig?

Ga jij binnenkort Oktoberfest vieren? Wij hebben veel verschillende soorten en maten. Van leuke Heidi jurkjes tot originele Dirndl jurkjes. Wil je een Tiroler jurk goedkoop aanschaffen, kijk dan onder de Heidi jurkjes. Wij hebben op onze shop voor het gemak onderscheid gemaakt tussen de echte en de namaak tiroler jurkjes. De echte jurken hebben we dindls genoemd, omdat dit toch de meer traditionele jurkjes zijn. De dirndl is vaak een wat langere jurk van hoogwaardige kwaliteit. De Dirndl wordt in Duitsland op het Oktoberfest veel gedragen. De tiroler jurkjes die wij Heidi jurkjes hebben genoemd zijn de jurkjes die in Nederland het meeste worden gedragen. We hebben het dan over de jurkjes met een wat meer sexy uitstraling. Gaat u naar het echte Oktoberfest in Duitsland?, dan adviseren we u om toch om te gaan voor een echte Dirndl. Dat wordt daar doorgaans meer gewaardeerd dan de sexy Heidi jurkjes. Gaat u in Nederland naar een Oktoberfest?, doe dan lekker waar u zich goed bij voelt!

Heidi jurkjes

Het Heidi jurkje is een simpele versie van de traditionele kleding. Het ziet er erg leuk uit en heeft een betaalbare prijs. Een Heidi jurkje is ideaal als je verkleed naar een oktoberfeest wil gaan, bij het echte Oktoberfest pas je er zelfs perfect tussen.


Heidi jurk goedkoop, met goede kwaliteit

Onze goedkope Oktoberfest jurkjes hebben voor een verrassend scherpe prijs. We hebben er genoeg om uit te kiezen. Om ze te testen hebben we zelf een mini Oktoberfest gehouden om de jurken te testen. We zijn zelf verbaast om de kwaliteit! Elke Heidi jurk is niet alleen goedkoop, ze gaan ook langer mee dan de Oktoberfest avonden.


Heidi jurk accessoires

Om je Heidi kostuum echt af te maken, hebben we leuke Oktoberfest accessoires . Zo hebben we Tiroler onderrokken en sexy kousen. Heb je kort haar, maar wil je toch Heidi vlechtjes? Loop dan rond met een blonde pruik en je past bij elk Oktoberfest er tussen. Tiroler kousen hebben we in verschillende kleuren. Op die manier hebben we voor elke jurk een kous met een bijpassende kleur strik.

Dirndl jurkjes

Wil je een echte traditionele Dirndl jurk kopen? De traditionele Dirndls zijn van oorsprong wat langere jurkjes. De Dirndl is een jurk van hoogwaardige kwaliteit. En wordt het meeste gedragen bij het Oktoberfest in Duitsland.

Herkomst naam Dirndl jurk

Oostenrijkse vrouwen werden vroeger vaak Dirndl genoemd. Dit woord is verwant met het Nederlandse deerne. In Beieren is de naam van het meisje verplaats naar het Tirolse jurkje. Tegenwoordig is een Dirndl dus een traditionele jurk zoals ze bij volksfeesten gedragen worden, zoals Oktoberfest.


Vastknopen Dirndl schort

Aan welke kant strik je een Dirndl schort (de sleep)?

Dit is een hele belangrijke vraag, het geeft namelijk aan wat je relatiestatus is. Hoe weten de mannen of ze met je kunnen flirten? Kijk in onze blog om te weten hoe jij je Dirndl jurkje moet dragen.

Wat is het Oktoberfest eigenlijk precies?

Het Oktoberfest is bij uitstek hét meest gezellige en leukste feest van het jaar. Het is het grootste bier- en volksfestival ter wereld en vindt plaats tussen de eerste zaterdag na 15 september en 3 oktober in München. Tijdens dit feest wordt er gedanst, gezongen en bovendien veel bier gedronken. Feestgangers dragen normaliter Oktoberfest kleding. Hierbij dragen de mannen een traditionele Oktoberfest outfit, beter bekend als 'lederhosen' en de vrouwen 'Dirndl jurkjes', ook wel bekend als 'Tiroler jurkjes' of 'Heidi jurkjes'. Deze klederdracht, "Bayerische Trachten", wordt al sinds het eerste Oktoberfest van 1810 gedragen. Het feest wordt altijd gehouden op Theresienwiese ("Theresiaweide"). Dit is een grote weide vlakbij het centrum van München. Er worden grote tenten opgezet waarin alle feestgangers aan lange tafels zitten en zingen en dansen. De grootste tent biedt plaats aan 10.000 mensen. Daarnaast is het wettelijk vastgelegd dat enkel een paar in München gebrouwen biertjes geschonken mogen worden. Deze worden steevast gedronken uit een zogenaamde Maß, een bierpul met de inhoud van een liter.

Waar kan ik Oktoberfest kleding kopen?

Bij ons op de site! We hebben Lederhosen voor mannen en Tiroler jurkjes voor de dames. Daarnaast kan je vele Oktoberfest accessoires vinden.

Wilt u liever fysiek shoppen?, kom dan langs bij de Confetti in Groningen.

Het Oktoberfest in Nederland

Het Oktoberfest is in Nederland een steeds populairder feest geworden. In bijna ieder dorp is wel een Oktoberfest. Er zijn zelfs steden die proberen het echte Oktoberfest gevoel naar nederland te halen. En zeg nou zelf, wie is er niet in voor een feestje waar het geoorloofd is om zoveel te drinken als je wilt! Dus wil jij altijd al een keer naar het officiele Oktoberfest, maar vond je het net iets te ver, vanaf nu kan het ook in eigen land.