Dirndl jurkjes kopen? Lederhosen.nl!

Ben je op zoek naar de officiële klederdracht voor een Oktoberfest? Dan ben jij bij de Dirndl jurkjes aan het juiste adres. De Dirndl jurk is van oorsprong een wat langere jurk van hoogwaardige kwaliteit. Bekijk snel hieronder welke Dirndl jurkjes jij het mooiste vindt!

Lees meer

13 artikelen  

Verwijder alle


Dirndl jurkjes

Oostenrijkse vrouwen werden vroeger Dirndl genoemd, dit was een ander woord voor jonge vrouwe. In het Nederlands ook wel bekend als deerne. Tegenwoordig staan Dirndl jurkjes bekend als een traditionele jurk zoals ze bij volksfeesten gedragen worden, zoals het Oktoberfest. Dirndl jurkjes zijn van oorsprong wat langere jurken van een hoogwaardige kwaliteit. Dirndl jurkjes horen zo gedragen te worden dat de vrouwelijke vormen extra worden benadrukt. Aan de voorzijde van het jurkje bevinden zich veters waarmee de taille extra strak wordt ingesnoerd, door het lage decolleté en een strakke taille wordt de aandacht volledig op de boezem gericht.

Je moet er dan ook niet raar van opkijken wanneer de mannen hun ogen niet van jou af kunnen houden. Denk je van laat die mannen maar komen! Of houd je ze liever op afstand? Dan hebben wij nog wat handige tips voor je, want achter het vastmaken van jouw dirndl schort zit een heel verhaal!

Het is namelijk zo dat de manier hoe een knoop is gelegd in het dirndl schort, de relatiestatus van de vrouw wordt aangegeven:

  1. Wanneer de knoop zich aan de linkerkant van het dirndl jurkje bevindt, wil dit zeggen dat de vrouw vrijgezel is.
  2. Wanneer de knoop zich aan de rechterkant van het dirndl jurkje bevindt, wil dit zeggen dat de vrouw bezet, verloofd of zelfs getrouwd is. (Maar ja, ook ideaal voor de vrijgezelle dames die de mannen liever even op afstand houdt)
  3. Wanneer de knoop zich aan de voorkant in het midden bevindt, wil dit zeggen dat de vrouw nog maagd is.
  4. Wanneer de knoop zich aan de achterzijde van het schort bevindt, wil dit zeggen dat de vrouw een serveerster of weduwe is.

Wil je nou weten hoe dit precies in zijn werk gaat? Lees dan even ons blog daar worden de knopen ook afgebeeld!

Dirndl jurkjes goedkoop

Over het algemeen zijn Dirndl jurkjes van een hoogwaardige kwaliteit en daardoor ook wat duurder dan de Heidi jurkjes. Gelukkig spelen wij soms wel eens met de prijzen, waardoor je nu ook Dirndl jurkjes goedkoop bij ons kunt krijgen. Door middel van een leuke korting vind je bij ons dus al echte Dirndl jurkjes vanaf €17,50!

Dirndl jurkjes kopen

Heb je al zin om naar het Oktoberfest te gaan? Vergeet dan zeker niet om Dirndl jurkjes te kopen! Bekijk snel ons aanbod Dirndl jurkjes, want wij weten zeker dat er een voor jou tussen zit! Dirndl jurkjes kopen doe je natuurlijk bij Lederhosen.nl!