Dirndl jurkjes kopen? Lederhosen.nl!

Ben je op zoek naar de officiële klederdracht voor een Oktoberfest? Dan ben jij bij de Dirndl jurkjes aan het juiste adres. De Dirndl jurk is van oorsprong een wat langere jurk van hoogwaardige kwaliteit. Bekijk snel hieronder welke Dirndl jurkjes jij het mooiste vindt!

Lees meer

6 artikelen  

Verwijder alle
filters


Dirndl jurkjes

Oostenrijkse vrouwen werden vroeger Dirndl genoemd, dit was een ander woord voor jonge vrouwe. In het Nederlands ook wel bekend als deerne. Tegenwoordig staan Dirndl jurkjes bekend als een traditionele jurk zoals ze bij volksfeesten gedragen worden, zoals het Oktoberfest. Dirndl jurkjes zijn van oorsprong wat langere jurken van een hoogwaardige kwaliteit. Dirndl jurkjes horen zo gedragen te worden dat de vrouwelijke vormen extra worden benadrukt. Aan de voorzijde van het jurkje bevinden zich veters waarmee de taille extra strak wordt ingesnoerd, door het lage decolleté en een strakke taille wordt de aandacht volledig op de boezem gericht.

Je moet er dan ook niet raar van opkijken wanneer de mannen hun ogen niet van jou af kunnen houden. Denk je van laat die mannen maar komen! Of houd je ze liever op afstand? Dan hebben wij nog wat handige tips voor je, want achter het vastmaken van jouw dirndl schort zit een heel verhaal!

Het is namelijk zo dat de manier hoe een knoop is gelegd in het dirndl schort, de relatiestatus van de vrouw wordt aangegeven:

  1. Wanneer de knoop zich aan de linkerkant van het dirndl jurkje bevindt, wil dit zeggen dat de vrouw vrijgezel is.
  2. Wanneer de knoop zich aan de rechterkant van het dirndl jurkje bevindt, wil dit zeggen dat de vrouw bezet, verloofd of zelfs getrouwd is. (Maar ja, ook ideaal voor de vrijgezelle dames die de mannen liever even op afstand houdt)
  3. Wanneer de knoop zich aan de voorkant in het midden bevindt, wil dit zeggen dat de vrouw nog maagd is.
  4. Wanneer de knoop zich aan de achterzijde van het schort bevindt, wil dit zeggen dat de vrouw een serveerster of weduwe is.

Wil je nou weten hoe dit precies in zijn werk gaat? Lees dan even ons blog daar worden de knopen ook afgebeeld!

Dirndl jurkjes goedkoop

Over het algemeen zijn Dirndl jurkjes van een hoogwaardige kwaliteit en daardoor ook wat duurder dan de Heidi jurkjes. Gelukkig spelen wij soms wel eens met de prijzen, waardoor je nu ook Dirndl jurkjes goedkoop bij ons kunt krijgen. Door middel van een leuke korting vind je bij ons dus al echte Dirndl jurkjes vanaf €17,50!

Dirndl jurkjes kopen

Heb je al zin om naar het Oktoberfest te gaan? Vergeet dan zeker niet om Dirndl jurkjes te kopen! Bekijk snel ons aanbod Dirndl jurkjes, want wij weten zeker dat er een voor jou tussen zit! Dirndl jurkjes kopen doe je natuurlijk bij Lederhosen.nl!

Rondvliegen in je Dirndl jurk

Het draait bij Oktoberfest niet alleen maar om muziek luisteren, bier drinken, wurst eten en dansen, neenee!
Oktoberfest is ook nog eens heel kindvriendelijk gemaakt in München. De afgelopen jaren hebben de organisatoren van het Oktoberfest het feest meer gezinsvriendelijk gemaakt. De sferen van kermis hebben altijd al wel een grote rol gespeeld binnen de Oktoberfesten maar tegenwoordig is dit grootser geworden dan ooit! Er is nu een reuze achtbaan, een reuzenrad op het Oktoberfest, allerlei spellen en de traditionele Beierse parades zijn nu toegankelijk voor mensen van alle soorten, maten, leeftijden en wisselende niveau's van beschonkenheid. Dus ben jij van plan naar het Oktoberfest in München te gaan? Bereid je dan alvast wat voor want het bier dat daar wordt geschonken is ook niet zomaar normaal bier. In München wordt bier geserveerd wat speciaal gebrouwen is voor Oktoberfest. Er zijn in München dertien gigantische dranktenten en het bier daar is gebrouwen door slechts zes in Bayrische-München gevestigde brouwerijen. Dit speciale Oktoberfest bier heeft gemiddeld een alcohol percentage van maar liefst 6%!

Dus ben jij van plan in een reuzenrad te gaan of een achtbaan? Dan raadt ik aan thuis alvast even te oefenen...

Oktoberfest traditie

Veel mensen denken dat Oktoberfest alleen een bierfeest is. Dat is het dus niet! Oktoberfest heeft een hele rijke geschiedenis! Het Oktoberfest is ter ere van de koninklijke jonggehuwden die trouwden op 12 oktober 1810. Om het huwelijk te vieren werd er een paardenrace gehouden en de paardenrace is uitgegroeid tot een gigantisch volksfeest. Iedereen was het er namelijk over eens dat het Oktoberfest moest blijven. Er kwamen jaar na jaar steeds meer kraampjes en attracties op het terrein te staan, waardoor het feest een heel eigen volksfeest karakter kreeg. Het Oktoberfest begint op de eerste zaterdag na 15 september en eindigt op de eerste zondag van oktober. Oktoberfest kan verlengd worden tot 18 dagen maar van oorsprong duurt het 16 dagen, dus genoeg dagen om feest te vieren!

Een dirndl jurk is HE-LE-MAAL perfect als jij naar een Oktoberfest in München gaat! Het publiek daar zal het zeker waarderen en het prettige aan een Dirndl jurk is ook, dat ze over het algemeen dus iets langer zijn. Hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over billen in zicht tijdens het ronddraaien in 1 van de Oktoberfest attracties of als je over de grond rolt van al het Oktoberfest bier! ;)

Nou, ik zou zeggen, heb gigantisch veel plezier op het Oktoberfest, geniet, dans en zet de feeststemming extra aan door een Dirndl jurk aan te trekken!