Bier bestendige Addidas schoenen voor het Oktoberfest

Bier bestendige schoenen

Bier bestendige schoenen
10 September 2017

Bier bestendige schoenen speciaal voor het Oktoberfest.

Ga jij naar het oktoberfest, en ben je bang dat je schoenen vies worden?, niet getreurd! Addidas komt speciaal voor het Oktoberfest met bier bestendige schoenen. Addidas is van oorsprong een Duits merk, en heeft daarom affiniteit met het Oktoberfest.Omdat Addidas heeft ondervonden dat de traditionele schoenen (haferlschuh) voor het Oktoberfest niet het meest hippe model schoen is. Zijn ze gaan brainstormen om een hip model schoen aan de man te brengen voor het Oktoberfest. Maar het is niet alleen een hip model sportschoen geworden. Ze hebben ook gelijk nagedacht over de bestandheid van de schoen tegen bier en kots.De sneakers zijn voorzien van een coating die beschermt tegen bijtende stoffen, zoals alcohol en kots. Het innovatieve laagje heet DPBR Durrable puke and beer repellent (blijvende bier en braakselafstoter).

Uitstraling van de nieuwe Addidas schoen

De speciale partyschoenen zijn blauw met bruine accenten en voorzien van traditionele borduursels. De binnenzijde van rood-witte blokjesstof verwijst naar de kleden die tijdens de bierfeesten meestal op de lange tafels liggen. Ook staat er op de schoen in het klein prost. Wat natuurlijk verwijsd naar het proosten met je biertje op het Oktoberfest. ,,Het uiterlijk van de sneakers past prima bij de traditionele Oktoberfestkleding: lederhosen voor mannen en sexy dirndljurkjes voor de dames", jubelt Adidas. Natuurlijk hebben de stoere stappers een toepasselijke naam: proost. Wilt u de schoenen aanschaffen voor het Oktoberfest?, dan moet u wel flink in de buidel tasten. De schoenen worden voor maar liefst € 200 per paar verkocht. Bij de schoenen krijgt u echter wel een flinke bierpul kado!

De traditionele haferschuh

De meer traditionele haferlschuh wordt al decennialang gedragen tijdens de oktoberfeesten. Het gaat om een schoen die volgens overleveringen in 1803 is bedacht door alpineschoenmaker Franz Schratt uit het dorpje Oberstdorf in het zuidwesten van Duitsland. De leren schoen - met een stalen neus, diep profiel en stalen noppen en krammen op de zool en hak - wordt nog steeds gedragen in gebieden met ijs en sneeuw. Ook tijdens met bier overgoten Oktoberfeesten is de stapper een onmisbare en populaire accessoire. De schoenen hebben echter nadelen: ze zijn loodzwaar en niet bepaald soepel. Waterafstotend zijn ze weer wel.

4d025c07cb62b28f44584bd43a8cee26.jpgefe62a8e32f64c5000994b487791e1c9.jpg

b0af1a4dea5a1a78b786a9580cde37c5.jpg