Oktoberfestkleding 2022 Lederhosen.nl

Oktoberfest

O'zapft is!
18 January 2022

O'zapft is!


Als bier zuipen jouw favoriete bezigheid is, dan begint de pret al over een paar maanden. Ook dit jaar worden er meerdere Oktoberfesten gehouden in Nederland. Je hoeft dus niet meer naar onze Duitse buren om een groots feest te vieren.


Door de naam zou je denken dat het alleen in oktober is, maar het gezuip kan al in september beginnen. Volgens de traditie (die meer dan 200 jaar oud is) begint Oktoberfest de eerste zaterdag na 15 september en duurt het 16 dagen. Dit jaar begint het op 22 september tot en met 7 oktober. Het was eerst een paardenrace, maar München vond het zuipen zo leuk, dat ze het feest verhuisden naar de stad. Sindsdien is het daar gebleven en uitgegroeid tot een internationaal fenomeen.


Een van de latere tradities, maar zeker geen onbelangrijke, is het tappen van het eerste biertje. Dit wordt gedaan door de burgemeester en hij zegt dan de woorden: “O'zapft is!”, dit betekent in het Beiers: “Er is getapt”. Na deze magische woorden, wordt er in de dagen daarna ongeveer 7 miljoen liters bier getapt en genuttigd.


In Nederland is het niet zo groots, maar zeker niet minder gezellig. Door het hele land kan je vanaf september tot en met eind oktober feest vieren (Als het een beetje meezit met corona:)) Weliswaar in allemaal losse weekenden, maar nu kan het gecombineerd worden met een roadtrip dwars door Nederland. Dus trek je lederhosen aan en ga feest vieren!


Voor de perfecte outfit voor Oktoberfest ga je naar www.lederhosen.nl